Wat is het verschil tussen een sierhaard en een sfeerhaard?

Het verschil tussen een sierhaard en een sfeerhaard ligt in de functie en het doel van de haard. Hier is een uitleg van beide termen:

 1. Sierhaard: Een sierhaard, ook wel bekend als een decoratieve haard, is een haard die primair is ontworpen om esthetische waarde toe te voegen aan een ruimte. Het is meestal niet bedoeld om warmte te genereren of als een functionerende verwarmingsbron te dienen. Sierhaarden kunnen verschillende ontwerpen hebben, zoals een mantel, omlijsting, of een imitatie van een traditionele open haard, maar ze missen vaak de functies die nodig zijn om daadwerkelijk vuur te produceren of warmte af te geven.
 2. Sfeerhaard: Een sfeerhaard, ook wel bekend als een elektrische haard, is een haard die specifiek is ontworpen om sfeer en visueel vuur te creëren zonder traditionele brandstof zoals hout of gas. Sfeerhaarden werken op elektriciteit en gebruiken LED-verlichting, waterdamp of andere technologieën om een realistisch ogend vuureffect te creëren. Ze kunnen vaak worden bediend met een afstandsbediening en bieden de flexibiliteit om de vlamintensiteit en warmte-output aan te passen. Hoewel sommige modellen ook warmte kunnen afgeven, is het belangrijk op te merken dat de hoofdfunctie van een sfeerhaard het creëren van sfeer en visuele aantrekkingskracht is, in plaats van het leveren van significante warmte.

Kortom, een sierhaard is voornamelijk een decoratieve toevoeging aan een ruimte zonder de functionaliteit van vuur of warmte, terwijl een sfeerhaard gericht is op het creëren van een visueel aantrekkelijk vuureffect met de mogelijkheid om ook wat warmte te genereren.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Is Dimplex een goed merk

Dimplex is een merk dat gespecialiseerd is in elektrische haarden, kachels en verwarmingsoplossingen. Het bedrijf werd opgericht in 1945 en is gevestigd in Dublin, Ierland. Dimplex is uitgegroeid tot een van de grootste fabrikanten van elektrische verwarmingsoplossingen ter wereld.

Dimplex biedt een breed scala aan producten, waaronder elektrische haarden, kachels en convectoren. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in energie-efficiënte verwarmingsoplossingen, waaronder warmtepompen en infraroodverwarmers.

Een van de belangrijkste voordelen van Dimplex-producten is hun gebruiksgemak. Elektrische haarden en kachels zijn veel gemakkelijker te installeren en te gebruiken dan de traditionele haarden en kachels die op gas en of hout worden gestookt. Bovendien zijn Dimplex-producten veiliger dan traditionele haarden en kachels, omdat er geen open vuur of brandstof is die kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Dimplex streeft ernaar om energie-efficiënte producten te produceren die zowel kosteneffectief als milieuvriendelijk zijn. Het bedrijf heeft verschillende onderscheidingen ontvangen voor zijn inzet voor duurzaamheid en energie-efficiëntie, waaronder de prestigieuze Sustained Excellence Award van het Amerikaanse Environmental Protection Agency.

Kortom, Dimplex is een gerenommeerd merk in de wereld van elektrische haarden, kachels en verwarmingsoplossingen. Het bedrijf staat bekend om zijn gebruiksgemak, veiligheid, energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een sfeerhaard

Bij het kopen van een sfeerhaard zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele belangrijke factoren om op te letten:

 1. Type sfeerhaard: Er zijn verschillende soorten sfeerhaarden beschikbaar, zoals elektrische, bio-ethanol, gas en hout. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus kies het type dat het beste bij jouw behoeften past.
 2. Grootte: De grootte van de sfeerhaard is afhankelijk van de grootte van de kamer waarin je deze wilt plaatsen. Meet daarom de afmetingen van de ruimte op voordat je een sfeerhaard koopt, om ervoor te zorgen dat de haard past en geschikt is voor de ruimte.
 3. Ontwerp en stijl: Sfeerhaarden zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en stijlen, van traditioneel tot modern. Kies een stijl die past bij jouw smaak en de inrichting van de ruimte waarin de haard zal worden geplaatst.
 4. Veiligheid: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de sfeerhaard veilig is in gebruik. Controleer of de haard voldoet aan de veiligheidsvoorschriften en of er eventuele extra veiligheidsmaatregelen zijn die moeten worden genomen.
 5. Onderhoud en reiniging: Sommige sfeerhaarden vereisen meer onderhoud en reiniging dan andere. Overweeg dit bij het kiezen van een haard en zorg ervoor dat je bereid bent om het onderhoud te doen dat nodig is om de haard in goede staat te houden.
 6. Kosten: De kosten van een sfeerhaard variëren afhankelijk van het type en het ontwerp. Overweeg je budget en vergelijk de prijzen van verschillende haarden om een ​​goede keuze te maken.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van een sfeerhaard die past bij jouw behoeften en wensen.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Is een sfeerhaard onder de televisie wel veilig?

Een sfeerhaard onder de televisie kan potentieel gevaarlijk zijn, vooral als de haard niet goed is geïnstalleerd of als er onjuist gebruik van wordt gemaakt. Hier zijn enkele factoren om te overwegen:

 1. Hitte: Een sfeerhaard genereert warmte, en als deze onder de televisie wordt geplaatst, kan dit de televisie beschadigen. Dit kan leiden tot storingen en mogelijke brandgevaar.
 2. Ventilatie: Een sfeerhaard heeft voldoende ventilatie nodig om de warmte af te voeren en te voorkomen dat er schadelijke gassen in uw huis worden verspreid. Plaats de haard daarom niet in een afgesloten ruimte, zoals een kast of onder een plank.
 3. Installatie: Een sfeerhaard moet goed worden geïnstalleerd door een professional om ervoor te zorgen dat het veilig en efficiënt werkt. De haard moet stevig en stabiel worden geplaatst, zodat deze niet omvalt en brand veroorzaakt.

Als u een sfeerhaard onder uw televisie wilt plaatsen, zorg er dan voor dat u de instructies van de fabrikant opvolgt en eventueel een professionele installatie uitvoert om de veiligheid te waarborgen.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Is een bio ethanol haard wel veilig?

Een bio-ethanol haard kan veilig zijn, maar het is belangrijk om het juiste model te kiezen en de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen tijdens het gebruik ervan.

Bio-ethanol haarden werken door middel van verbranding van bio-ethanol, wat een hernieuwbare en schone brandstof is. In tegenstelling tot traditionele open haarden en houtkachels, produceren bio-ethanol haarden geen rook, as of creosoot, wat de schoorsteen kan verstoppen en brandgevaar kan veroorzaken.

Om de veiligheid van een bio-ethanol haard te garanderen, is het belangrijk om een haard te kiezen die is ontworpen en getest volgens de geldende veiligheidsnormen en voorschriften. Het is ook belangrijk om de gebruiksinstructies van de fabrikant nauwkeurig op te volgen en te zorgen voor goede ventilatie in de kamer waar de haard wordt gebruikt.

Andere veiligheidsmaatregelen die u kunt nemen om de veiligheid van een bio-ethanol haard te waarborgen, zijn onder meer het gebruik van een veilige brandstofcontainer, het plaatsen van de haard op een stabiele en brandwerende ondergrond en het houden van ontvlambare materialen uit de buurt van de haard.

Kortom, als u de juiste veiligheidsmaatregelen neemt en een hoogwaardige, geteste bio-ethanol haard kiest, kan het een veilige en milieuvriendelijke manier zijn om warmte en sfeer aan uw huis toe te voegen.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Wat is een elektrische sfeerhaard

Een elektrische haard is een type haard dat werkt door middel van elektriciteit. In tegenstelling tot traditionele haarden die brandstof zoals hout, gas of pellets gebruiken, gebruikt een elektrische haard een stekker om stroom te krijgen.

In plaats van vuur dat brandt door brandstof, creëert een elektrische haard een illusie van vlammen door middel van LED- of halogeenlampen en een roterende spiegel die de beweging van de vlammen nabootst. Veel elektrische haarden hebben ook een verwarmingselement waarmee warmte kan worden gegenereerd om de kamer op te warmen, maar sommige modellen zijn alleen bedoeld voor decoratief gebruik en hebben geen warmtefunctie.

Elektrische haarden worden vaak gebruikt als alternatief voor traditionele haarden, omdat ze veiliger en schoner zijn, geen rook of as produceren en minder onderhoud nodig hebben. Ze zijn ook veelzijdiger in termen van installatieopties omdat ze niet afhankelijk zijn van een schoorsteen of ventilatie.

Kom langs in onze showroom voor een geweldige sfeerbeleving.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Wat is een Opti-myst haard

Een Opti-myst haard is een type elektrische haard dat gebruik maakt van een uniek vlameffect dat wordt gecreëerd door waterdamp en licht. Het vlameffect wordt geproduceerd door een combinatie van waternevel en LED-lampen, die de illusie van een echt haardvuur creëren.

Het waterreservoir in de haard verdampt het water met behulp van een verdamper, waardoor de waterdamp in de lucht wordt vrijgegeven en verlicht wordt door LED-lampen. Door de damp en het licht te combineren, ontstaat er een realistisch vlameffect dat lijkt op een echt haardvuur.

Opti-myst haarden zijn populair vanwege hun realistische vlameffect, en omdat ze geen rookkanaal nodig hebben, zijn ze gemakkelijk te installeren in vrijwel elke ruimte. Bovendien zijn ze zeer energiezuinig en veilig in gebruik, omdat er geen sprake is van echte vlammen en er geen rook of uitstoot vrijkomt.

Opti-Myst haarden zijn in onze showroom ruim vertegenwoordigd, kom snel een keertje langs om het eens in het echt te kunnen bekijken.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Verschillende sfeerhaard merken

Er zijn veel merken die elektrische sfeerhaarden aanbieden, elk met hun eigen kenmerken en stijlen. Hieronder volgt een overzicht van enkele bekende merken:

 1. Dimplex: Dimplex is een van de meest bekende merken van elektrische haarden. Ze bieden een breed scala aan modellen, van wandmontage haarden tot inbouw haarden.
 2. ClassicFlame: ClassicFlame biedt een brede selectie van elektrische sfeerhaarden en is bekend om hun realistische vlameffecten.
 3. Amantii: Amantii biedt een uitgebreid assortiment van moderne en eigentijdse haarden die in elke ruimte passen.
 4. Napoleon: Napoleon is een gerenommeerd merk in de haardenindustrie en biedt verschillende soorten haarden, waaronder elektrische haarden, gas haarden en houtgestookte haarden.
 5. Regal Flame: Regal Flame is bekend om hun hoogwaardige haarden en biedt een breed scala aan modellen, van inbouw haarden tot vrijstaande haarden.
 6. Touchstone: Touchstone is gespecialiseerd in wandmontage haarden en biedt verschillende maten en stijlen aan.
 7. Ignis: Ignis biedt een brede selectie van moderne en eigentijdse haarden die een unieke sfeer aan uw huis toevoegen.

Dit is slechts een kleine greep uit de vele merken die beschikbaar zijn. Bij het kiezen van een merk is het belangrijk om te kijken naar de functies, stijlen, grootte en prijsklasse die voor u geschikt zijn.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Voordelen elektrische sfeerhaard

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een elektrische sfeerhaard in vergelijking met een traditionele houtgestookte haard:

 1. Geen rook of uitstoot: Elektrische sfeerhaarden produceren geen rook, as of uitstoot, waardoor er geen schadelijke stoffen in de lucht terechtkomen en er geen ventilatie nodig is.
 2. Eenvoudige installatie: Elektrische sfeerhaarden zijn zeer eenvoudig te installeren. U hoeft geen schoorsteen of ventilatieopening te hebben, waardoor u veel geld kunt besparen op installatiekosten.
 3. Kostenbesparend: Het gebruik van een elektrische sfeerhaard kan op lange termijn kostenbesparend zijn in vergelijking met een houtgestookte haard. Elektrische sfeerhaarden hebben over het algemeen een hogere efficiëntie en zijn eenvoudiger te onderhouden, waardoor u bespaart op brandstofkosten en onderhoudskosten.
 4. Gemakkelijk te gebruiken: Elektrische sfeerhaarden zijn zeer gemakkelijk te gebruiken. U hoeft geen brandhout te verzamelen of een vuur aan te steken. U hoeft alleen maar de haard aan te zetten en te genieten van de warmte en de sfeer die het biedt.
 5. Veiligheid: Elektrische sfeerhaarden zijn over het algemeen veiliger dan traditionele houtgestookte haarden omdat er geen open vuur is en er geen risico is op vonken of brandende deeltjes die uit de haard kunnen komen.
 6. Milieuvriendelijk: Elektrische sfeerhaarden zijn milieuvriendelijker dan traditionele houtgestookte haarden omdat ze geen CO2 uitstoten en geen hout verbranden, wat bijdraagt aan ontbossing en luchtvervuiling.

Kortom, elektrische sfeerhaarden bieden een eenvoudige, veilige, kosteneffectieve en milieuvriendelijke manier om uw huis te verwarmen en een gezellige sfeer te creëren.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Wat is de beste sfeerhaard

Er zijn verschillende soorten sfeerhaarden op de markt, zoals elektrische, gas- en bio-ethanolhaarden. De beste sfeerhaard hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de kenmerken van uw huis. Hieronder vindt u een overzicht van de voor- en nadelen van de verschillende soorten sfeerhaarden:

Elektrische sfeerhaarden:

Voordelen:

 • Gemakkelijk te installeren
 • Vereisen geen afvoerpijp
 • Geen uitstoot van schadelijke stoffen
 • Geen onderhoud nodig

Nadelen:

 • Minder realistische vlammen dan bij gas- of bio-ethanolhaarden
 • Hoger energieverbruik

Gas sfeerhaarden:

Voordelen:

 • Realistischere vlammen dan bij elektrische haarden
 • Energiezuiniger dan elektrische haarden
 • Verwarmen ook de ruimte

Nadelen:

 • Vereisen een afvoerpijp
 • Uitstoot van schadelijke stoffen

Bio-ethanol sfeerhaarden:

Voordelen:

 • Geen afvoerpijp nodig
 • Geen uitstoot van schadelijke stoffen
 • Realistische vlammen

Nadelen:

 • Minder warmteafgifte dan gas- of elektrische haarden
 • Brandstof (bio-ethanol) kan duur zijn

Het is belangrijk om te bedenken wat uw prioriteiten zijn bij het kiezen van een sfeerhaard. Wilt u vooral een realistisch vuureffect of is het belangrijker dat de haard energiezuinig is en de ruimte verwarmt? Met deze informatie kunt u een weloverwogen keuze maken.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen