Kan een inbouwhaard gewoon ingebouwd worden onder de televisie?
Ja, een elektrische inbouwhaard is bedoeld om in te bouwen in bijvoorbeeld een cinewall onder de televisie, de verwarming word naar voren geblazen door een ingebouwde ventilator waardoor de televisie nooit warm word.

Zijn er extra roosters in een cinewall nodig ivm de warmte?
Nee, extra rooster zijn nooit nodig bij het inbouwen van een elektrische inbouwhaard.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een cinewall haard?
Belangrijk is dat de verwarming naar voren gaat, daarnaast is het vlameffect, het houtset en de hoogte van de haard bepalend of u het een mooie haard gaat vinden. Kom langs in de showroom voor een goed advies en vind de haard die bij uw wensen past.

Hoeveel stroom verbruikt een sfeerhaard?
Zolang u de ingebouwde kachel niet aanstaat zit u gemiddeld op iets van 10-25 Watt, gebruikt u de kachel echter wel, gaat u dan uit van gemiddeld 1500 Watt (1,5KW).

Kan de verwarming ook uitgeschakeld worden bij een sfeerhaard?
Bij een sfeerhaard zit een ingebouwde kachel, u bepaald zelf of u de kachel wilt gebruiken, uiteraard kunt u gewoon de sfeerverlichting aandoen zonder de ingebouwde kachel te gebruiken.

Kan een sfeerhaard dienen als hoofdverwarming?
Een sfeerhaard is niet bedoeld als hoofdverwarming, de ingebouwde kachel is er niet op gemaakt om de hele dag aan te staan. De verwarming welke op een sfeerhaard zit is ten alle tijde bedoeld als bijverwarming.

Is er bij sfeerhaarden een afvoer nodig?
Sfeerhaarden hebben geen afvoer nodig aangezien er ook geen verbranding is. Er komen geen gassen of dampen vrij bij een elektrische haard.

Zijn sfeerhaarden kindvriendelijk?
Ja, sfeerhaarden zijn in het algemeen zeer kindvriendelijk, verbranden van bijvoorbeeld de vingertjes is normaal gesproken niet mogelijk.

Haardenshowroom.nl – de website om u bekend te maken met onze showroom cq toonzaal gevestigd te Almere. In onze showroom vind u het grootste assortiment van elektrische haarden van heel Nederland en BelgiĆ«. Voor het bezichtigen van de sfeerhaarden kunt u gewoon langskomen, een afspraak maken is dus niet nodig. Met betrekking tot de openingstijden verwijs ik u graag naar de hoofdpagina, hier staan de tijden waarop we geopend zijn.